80+ vestigingen in Nederland

Merk-erkend schadeherstel

Schadeherstel- en BOVAG garantie

Veelgestelde vragen

Algemene Vragen

Waar meld ik mijn schade?

U meldt altijd uw autoschade eerst bij uw verzekeraar of leasemaatschappij. Daarna meldt u de autoschade online bij ABS-Beckers Autoherstel. Hier kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen.

Ik wil graag weten wat de reparatie van mijn autoschade kost. Kan ik zo bij u langs rijden?

U kunt voor een prijsopgave altijd bij het ABS-Beckers schadeherstelbedrijf bij u in de buurt terecht. We vinden het wel prettig als u vooraf even belt, om drukte op de receptie te voorkomen.

Wat moet ik meenemen voor het intakegesprek?

Uw auto, uw rijbewijs, het kentekenbewijs deel 1 en 2, de groene kaart en de ingevulde kopie van het Europees Schadeformulier.

Wat moet ik meenemen naar de hersteller?

Uw auto, uw rijbewijs, het kentekenbewijs deel 1 en 2, de groene kaart en de ingevulde kopie van het Europees Schadeformulier.

Ik heb een klacht over de reparatie. Wat nu?

Wij repareren vertrouwd, vakkundig en snel. Mocht u niet tevreden zijn over onze dienstverlening verzoeken wij u direct contact op te nemen met het ABS Autoherstelbedrijf waar uw auto is gerepareerd, zodat wij u een oplossing kunnen bieden.

Hoe moet ik mijn schade verhalen?

Dit hangt af van uw verzekering en de schuldvraag bij het ongeluk. U kunt ook uw specifieke situatie aan ons uitleggen, de medewerkers van ABS-Beckers Autoherstel helpen u graag.

Autoschade

Mijn auto is total loss, wat betekent dit?

De auto is onherstelbaar beschadigd. Dit wordt ‘technisch total loss’ genoemd. De herstelkosten bedragen meer dan de waarde van het voertuig: dit heet ‘economisch total loss’.

Ruitschade

Kan ruitschade altijd worden hersteld?

Een pit, sterretje of barst begin vaak klein, maar kan tot lastige of zelfs gevaarlijke situaties leiden. Hoe eerder u contact opneemt met ABS-Beckers Autoherstel, des te groter de kans dat wij de bestaande ruit kunnen repareren en zo bespaart u kosten. Voor deze reparaties gebruiken we een speciale hars, deze zorgt voor een snel en mooi resultaat. De autoruit reparatie wordt uitgevoerd terwijl u wacht. Mocht de ruit vervangen moeten worden, krijgt u een gratis leenfiets.

Caravan- en camperschade

Is een vervangende caravan of camper ook mogelijk?

En mocht u schade hebben net vóór of tijdens uw vakantie, dan kunnen wij ook een vervangende caravan of camper voor u regelen.

Kan mijn caravan of camper ook opgehaald worden?

Geen probleem! Dat regelen wij voor u en we brengen hem ook weer netjes terug. En mocht u schade hebben net vóór of tijdens uw vakantie, dan regelen wij een vervangende caravan of camper.

Verzekeringen

Hoe is de betaling van autoschadeherstel geregeld?

Wij lossen het voor u op! ABS Autoherstel factureert alle schadeherstelwerkzaamheden die gedekt zijn door uw verzekering rechtstreeks aan uw lease- of verzekeringsmaatschappij. Zo hoeft u geen bedragen voor te schieten. U betaalt alleen uw eigen risico, als daar tenminste sprake van is. Dekt uw verzekering de schade niet, dan ontvangt u zelf de factuur. Deze dient u vanzelfsprekend binnen de geldende betalingstermijn te voldoen.

Hoe zit het met mijn no-claim als ik de schade via de verzekering laat lopen?

ABS Autoherstel kan dit eventueel direct aan uw lease-, verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon vragen. Zij kunnen deze ‘financiële schade’ exact voor u berekenen, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Waarom moet ik mijn eigen risico eerst zelf betalen als het om een verhaalbare schade gaat?

Het woord ‘eigen risico’ zegt het al, dit is een risico voor eigen rekening. Als het om een verhaalbare schade gaat, keert de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij na het verhalen van de autoschade het eigen risico aan u uit.

Wat kan het Waarborgfonds Motorverkeer voor mij betekenen?

Het Waarborgfonds Motorverkeer keert schade uit aan motorvoertuigen als deze veroorzaakt is door een ander, onbekend motorvoertuig. Om voor een uitkering in aanmerking te komen, gelden enkele voorwaarden:

  • U moet altijd aangifte doen bij de politie.
  • Het moet onomstotelijk vaststaan dat de schade aan uw auto door een ander motorvoertuig is veroorzaakt.
  • U moet getuigenverklaringen kunnen overleggen.