80+ vestigingen in Nederland

Merk-erkend schadeherstel

Schadeherstel- en BOVAG garantie

Kom veilig de winter door

Beckers Autoherstel Groep Wintertips

Beckers Autoherstel Groep Wintertips 700x800

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven wij jullie in deze blog een aantal tips zodat jullie Koning Winter met een gerust hart tegemoet rijden. Sommige tips zullen vanzelfsprekend zijn.

Houd je autoruiten ijsvrij
Je autoruiten moeten voor, achter en opzij ijsvrij zijn. Is dit niet het geval, dan riskeer je een boete van € 250.

Controleer je banden
Controleer tijdig of je (winter)banden nog genoeg profieldiepte hebben en of de bandenspanning voldoende is. Het is ook raadzaam om je zomerbanden naar winterbanden te wisselen. Doordat winterbanden bij lage temperaturen zacht en elastisch worden, krijg je meer grip op de weg.

Controleer je verlichting
Een goede en werkende verlichting is van levensbelang tijdens het verkeer. Zeker op de momenten waarbij het regent, mistig is of sneeuwt. Zorg dat je altijd reservelampjes meeneemt. Heb je problemen met je verlichting? Dan helpen wij je graag met herstellen of bijvoorbeeld polijsten.

Controleer tijdig je accu
Één van de meestvoorkomende problemen tijdens het winters weer is een kapotte accu. Zorg dat je in de winter ook langere ritten maakt zodat de dynamo de accu meer kan bijladen. De conditie van je accu tijdig laten controleren is ook handig om dit probleem te voorkomen.

Laat je handrem met rust
Probeer met deze koude winterse temperaturen je handrem niet te gebruiken. Laat de auto in de 'P-stand' of in de eerste versnelling staan om vastvriezen te voorkomen.

Pas je rijstijl aan
Het kan gladder zijn dan normaal, dus verlaag je snelheid en neem wat meer afstand tot je voorganger. Hierdoor heb je net wat meer tijd om te reageren bij onverwachte gebeurtenissen en om schade te voorkomen.